Coaliția pentru Resurse Educaționale Deschise, pe scurt Coaliția RED are plăcerea să vă mai ofere un instrument util care are o alonjă pe orizontală la nivel global pentru a vă aduce spre consultare cele mai bune zone de agregare și cele mai relevante colecții digitale dedicate. Eforturile noastre au fost îndreptate în întâmpinarea nevoilor de informare mai concretă, de a pune mâna pe surse, de a le evalua potențialul și de a învăța din tot ce au să ofere, de la organizare, formate și diseminare.

RED constituie primul „bun comun” (adică acel „commons” pe care licențele Creative Commons îl doresc a se dezvolta), la care profesorii, elevii, studenții și comunitatea academică ar trebui să aibă acces. Într-o nouă etapă de modificare profundă a paradigmelor pedagogice asistate de noile tehnologii, este necesar a privi la eforturile celor care au acumulat deja o experiență în dezvoltarea mediilor de educație moderne. Fie că vorbim despre resurse electronice, spații educaționale virtuale, instrumente digitale de agregare a conținuturilor, toate trebuie să conducă la stabilirea unui context de instruire și educație continuă care să beneficieze de cele mai noi informații.

Avem speranța că vă veți alătura eforturilor noastre de a construi un pol de cunoaștere dacă împreună vom trece peste faza de acumulare a informațiilor. Acest instrument este unul din pașii alături de care vă invităm.

Iată: pdf Ghidul de bune practici RED (637 KB) , default Ghidul de bune practici Resurse Educationale Deschise (115 KB)